top of page

Den vinnande känslan!

Du vet den där känslan när det känns som att hela världen ligger öppen för dig. Att den är din lekplats och att du kan göra och skapa vad du vill där. Den känslan ger en enorm boost och energi men är i min erfarenhet inte så vanlig. Mitt mission är att hitta den känslan inom dig och mig oftare.


Den vinnande känslan är att känna sig empowered, att ha självkänsla, självtillit att göra det du älskar och inte se några hinder utan bara möjligheter. I kundaliniyoga är det just den känslan man vill åt. När din energi är på topp och du känner dig oövervinnerlig. Jag nöjer mig dock med att känna den vinnande känslan, oövervinnelig eller ej. Så hur får man den frågar du? Jo genom att göra saker som man satt upp som mål. Genom att bli en genomförare, en som gör trots att det känns tufft, motigt och tråkigt. Det är så enkelt och samtidigt så svårt.


Jag tror att en stor del av att göra saker som känns tuffa är att vi inte kan ses vinsten och därav sviktar motivationen. Om vi till exempel städar ett stökigt rum så ser vi resultatet på en gång. Det tar förhoppningsvis inte allt för lång tid och även om de flesta inte njuter av processen så ser vi i alla fall ett rent och städat rum som resultat.


När det gäller mer svårfångade saker som att äta bättre, röra på oss mer eller spara pengar till ett mål långt i framtiden så kan det vara knepigare. Vi kan vara motiverade att göra en förändring men när vi inte ser resultatet förrän efter en längre tid så kan det vara svårt att hålla andan uppe. Här kan jag komma in och stötta och peppa. Det kan även vara bara att sätta upp flera delmål så att resan mot önskeläget inte blir för lång och tuff.


Om du kan göra det, alltså röra dig mot målet i mindre steg så blir det lättare att känna den vinnande känslan. Varje delmål du klarar av ger en anledning att fira och ger energi att fortsätta. Du sätter dina mål och genom att göra och röra dig mot dem så kan du känna att yes, jag gjorde det.


Det kan vara jobbigt ibland, men kom ihåg att all utveckling sker utanför din komfortzon. Så upp på hästen. Du behöver inte hoppa över ett högt hinder just idag, men du ska sätta dig i sadeln, fatta tyglarna och mana på framåt. Och en dag kommer du att flyga över ditt hinder med den oslagbara vinnande känslan i kroppen.

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Коментарі


bottom of page